Anlita IT-konsult vs att anställa?

I en föränderlig bransch, där det går snabbt i utvecklingen, kan det finnas en stor fördel att använda sig av en konsultfirma när de kommer till att ta in personal. Många IT-chefer ställer sig frågan, anställa eller anlita IT-konsulter? Här har vi listat fyra fördelar med att anlita en konsult.

1. Kostnadseffektivt att anlita en konsult
Vi på Tavana har varit ett aktivt konsult- och rekryteringsföretag i många år och vi vet att IT-branschen till stor del består av unga individer. Unga individer som snabbt vill vidare. Att byta personal kan vara otroligt kostsamt för en organisation. Därför kan det vara fördelaktigt att använda sig av IT-konsulter som är vana att vara flexibla i sina roller och möta olika organisationer.

2. En chans att få nya perspektiv
En annan fördel med att anlita en konsult är att det skapar möjlighet att få in nya perspektiv i organisationen. Våra konsulter har ofta arbetat i olika organisationer vilket medför att de tar med sig det bästa de lärt sig från varje enskilt håll. Det här kan ge er nya perspektiv.

3. Specialistkompetens
Anlitar du en konsult från Tavana kan du vara säker på att få en konsult som är specialiserad inom det du söker. Vi jobbar intensivt med att matcha våra konsulter med våra kunder för bästa möjliga samarbete. På så sätt bygger vi framtidens organisationer.

Hur blir man en IT-konsult?

Att söka sig till konsultfirmor som erbjuder IT-konsulter kan vara fördelaktigt. För att bli en framgångsrik IT-konsult krävs stort intresse av IT och/eller utbildning inom IT. Att vara IT-konsult är ett otroligt roligt och dynamiskt arbete där du får möjlighet att utvecklas. Du får också ett fantastiskt paraplyperspektiv över en bred bransch. Genom möjligheten att få möta och hjälpa flera olika företag bygger du ett konkurrenskraftigt CV och bildar dig IT-kunskap i många olika branscher.

Vem passar som konsult?
Är du flexibel, självgående och villig att ta ansvar för din egna karriärutveckling? Vill du framåt och drivs av att genomföra uppdrag på bästa möjliga sätt? Då passar du som konsult.